Zašto ne biste trebali koristiti zamjenski toner i zamjensku tintu

Podijeli ovaj članak

Smatrate kako plaćate previše za originalne tonere ili tinte te ste uvijek u potrazi za uštedom? Zamjenski toner i zamjenske tinte tu dođu kao pun pogodak! Ili?

Od kuda dolaze zamjenski toneri i tinte?

Kinezi su najkonkurentniji proizvođači na svijetu. U stanju su proizvesti sve – od igle do lokomotive. U najkraćem mogućem roku. Najpovoljnije. Ista je situacija kada je riječ o proizvodnji zamjenskih tinti i tonera. Iako se u Kini proizvode i originalne tinte i toneri, ne bismo baš nazvali nadahnućem doslovni rip-off originalnih tinti i tonera velikih proizvođača ispisnih uređaja poput Canona, HP-a ili Brothera. Prije bi bila riječ o krađi intelektualnog vlasništva, kojemu veliki proizvođači pokušavaju „doskočiti“ patentiranjem pojedinih dijelova samih patrona. Ili podizanjem tužbi, poput one u sklopu koje se nagodio Canon, u pokušaju ograničavanja distribucije zamjenskih proizvoda na Amazonu. Što je u potpunosti razumljivo. Jer u razvoj uređaja su uloženi poprilični resursi, što se kasnije i odražava na njihove cijene te nikako nije pošteno doslovno ukrasti nečiju ideju i rješenje.

Ipak može povoljnije.

Ako se ne opterećujete zaštitom prava vlasništva velikih kompanija, trebali biste razmišljati o ispravnom radu printera koji ste kupili ili zaštiti okoliša. Naime, zamjenski toner može čak i oštetiti vaš uređaj. Upravo zbog gore spomenutih patenata dijelova ambalaže, proizvođač zamjenskih tonera nije u mogućnosti u potpunosti iskopirati original. Zamjenski toner se tako razlikuje od originala te ne „sjeda“ kako bi trebao u printer. Često sadrže i manje tinte te se pomoću njega ispisuje manje stranica. A sami ispisi su slabije kvalitete. Znaju i ispuštati tintu, što dodatno utječe na smanjenje kvalitete ispisa i trajno oštećuje printer.

Ništa od ovoga vam nije bitno? Onda razmislite o utjecaju na okoliš, koji je iz dana u dan zatrpan sa sve više i više plastike. Zamjenski toner nije moguće ponovo napuniti. Kad se potroši, jedino što možete je odnijeti ga u najbliže reciklažno dvorište. Nikako ga se ne smije bacati s komunalnim otpadom, jer je riječ o otpadu koji ozbiljno utječe na okoliš.

Ponovno punjenje originalne ambalaže je bolje riješenje nego zamjenski toner

Grize vas savjest zbog svega gore napisanoga? A htjeli biste ipak uštedjeti i kvalitetno ispisivati? Možete! Rješenje je u ponovnom punjenju prazne ambalaže tonera i tinti. Kod nas u Refillu možete uštedjeti i do 70% od cijene novoga originalnog tonera, ako donesete ili pošaljete praznu ambalažu na ponovno punjenje. Bitno je da je prva patrona originalna, jer se zamjenski toner ili tinta ne može ponovo puniti. Našu poslovnu ideju je prepoznala i EU te nas podržala sredstvima iz svog fonda.

Više članaka